Seurakuntaliiton Podcast

S2 Osa 3 - Sana loistaa ja asuu keskellämme

December 16, 2020 Esa Yli-Vainio Season 2 Episode 3
Seurakuntaliiton Podcast
S2 Osa 3 - Sana loistaa ja asuu keskellämme
Show Notes

Yllättävät raamatunkohdat osa 3 - Sana loistaa ja asuu keskellämme

"Johanneksen evankeliumi alkaa hyvin syvällisellä opetuksella, joka on täynnä yllätyksiä ja teologiaa. Kyseessä on Johanneksen ”jouluevankeliumi.” Luemme sen alusta tutun kappaleen: 1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
2. Hän oli alussa Jumalan tykönä.
3. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.
5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt…
9. Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
10. Maailmassa hän oli, ja maailma on hänen kauttaan saanut syntynsä, ja maailma ei häntä tuntenut.
11. Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.
14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh.1:1-5, 9-14)

Lue koko podcast  kirjoituksena tästä linkistä

------- Lyhennelmä ----

o   Kuka osaisi arvata, että Sana voi tulla lihaksi??? Sana, Jumala syntyi ihmiseksi. Tämä on kristinuskon radikaaleimpia ja mullistavimpia julistuksia! Jumala tulee ihmiseksi, jotta voisi tehdä ihmisistä Jumalan lapsia.

o   Ihmiseksi syntynyt Jumala ”asui meidän keskellämme”. Jeesus on Immanuel, Jumala kanssamme (Jes.7:14), ja hänessä on luonamme turvallisella tavalla Jumalan pyhä läsnäolo ja hänen valtakuntansa. Kristuksen ihmisyys, hänen ruumiinsa ja verensä oli se väliverho ja temppeli, jonka kautta Jumalan kirkkaus asuu luonamme, keskellämme samoin kuin Ilmestysmaja kulki Israelin kansan mukana kohti luvattua maata, sisältäen Jumalan pyhän läsnäolon. Kristus on uusi temppeli, jossa ”asuu Jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti.”

Kristus on luonamme yhä tänään samalla tavalla, sanansa kautta. 

Jumalan sanassa Kristus itse tulee luoksemme, keskellemme, ja tuo valonsa ja valtakuntansa, verensä ja iankaikkisen elämän meille, jotka uskomme hänen nimeensä. Hän ei ole pois luotamme, vaan keskellämme ja ottaa meidät valoonsa, karkottaen kaiken kuoleman ja synnin. Kun me tulemme hänen sanansa luo, hänen ruumiinsa ja verensä luo, olemme silloin hänen valossaan. Johannes kirjoittaa tästä ensimmäisessä kirjeessään: Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. 1.Joh.1:7

Tämä on todella joulunkin sanoma. Siunattua joulua!"
Esa